Gazdasági Körkép

A blog a jelen gazdaságát, annak fejlődését és eseményeit tárgyalja, így szolgáltatva minél relevánsabb információkat a befektetői szférának. Itt nem csak a tőzsdei kereskedők vagy a különböző befektetési portfóliókban érdekeltek találhatnak hasznos írásokat, de a naprakész pénzügyi szakemberek is tájékozódhatnak segítségünkkel. Szerkesztőink mindegyike a pénzügyi piacon és a tőzsdei kereskedésben jártas szakember, így bizalommal forduljanak hozzánk akár valamely társoldalunkon keresztül is. Kellemes böngészést kívánunk!

Friss topikok

Címkék

Fel kellett függeszteni az OTP kereskedést

2013.07.19. 16:41 Befektetés Blog

otpbank.jpg

Kora délutánra fel kellett függeszteni az OTP Bank Nyrt. részvényeinek kereskedését, miután több mint tíz százalékkal zuhant az árfolyam. Ráadásul a forgalom is kifejezetten magas, már 20 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a papírok.

Péntek kora délutánra 4130 forintig zuhantak az OTP-részvények a Budapesti Értéktőzsdén, ez 10,6 százalékkal volt alacsonyabb a csütörtöki záróértéknél. A rövid felfüggesztés után folytatódik a kereskedés, a végleges felfüggesztés csak mínusz 15 százaléknál jönne. A zuhanást az a hír váltotta ki, hogy Csányi Sándor elnök-vezérigazgató csütörtökön 7,8 milliárd forintért adott el részvényeket. 

Csányi Sándor elsősorban agrár- és élelmiszeripari beruházások finanszírozására csoportosítja át a július 18-án értékesített OTP Bank részvényekből származó bevételt - reagált a bank arra, hogy a menedzser csütörtökön 7,8 milliárd forintért adott el részvényeket.

Az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója július 18-án, tízezer darab részvény megtartása mellett értékesítette a személyes tulajdonában lévő OTP Bank részvényeket. Ezzel egy időben a Bonitás 2002 Zrt. (mint. Csányi Sándor minősített befolyása alatt álló társaság) értékesítette a tulajdonában lévő OTB Bank részvények jelentős részét. Összesen 1,7 millió papírt dobott a piacra Csányi 7,8 milliárd forint értékben.

log1. valt átmenete0888.jpg

(Forrás: napi.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://tradersreadme.blog.hu/api/trackback/id/tr885415239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása