Gazdasági Körkép

A blog a jelen gazdaságát, annak fejlődését és eseményeit tárgyalja, így szolgáltatva minél relevánsabb információkat a befektetői szférának. Itt nem csak a tőzsdei kereskedők vagy a különböző befektetési portfóliókban érdekeltek találhatnak hasznos írásokat, de a naprakész pénzügyi szakemberek is tájékozódhatnak segítségünkkel. Szerkesztőink mindegyike a pénzügyi piacon és a tőzsdei kereskedésben jártas szakember, így bizalommal forduljanak hozzánk akár valamely társoldalunkon keresztül is. Kellemes böngészést kívánunk!

Friss topikok

Címkék

Ausztrál kamatdöntés

2012.09.04. 09:04 Befektetés Blog

interest-rates.jpg Ma reggel 6:30-tól az ausztrál dollár árfolyama megugrott. Ez annak köszönhető, hogy az RBA döntése alapján a jegybank nem változtatott az eddigi kamatokon. Sok elemző számított egy kamatvágásra, amit már elkezdett beárazni az árfolyam, így a változatlan ráták meglepetésként érték a piacot és erősítették az árfolyamot. 

Valószínűleg nem is lesz szükség további kamatvágásra, amíg kínai gazdaság magához nem tér és így az árfolyam még tolerálható szinten marad. 

Jelen szituációban érdemes további adatokra és fejleményekre várni, mielőtt erőteljesebb kereskedéseket hajatnánk végre az AUD-dal, mivel a kamatvágás elmaradása miatt a piac irányát a dollár határozhatja meg az AUD/USD páron, amíg nem  jönnek fejlemények Kínával vagy Ausztráliával kapcsolatban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tradersreadme.blog.hu/api/trackback/id/tr154754048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tóninéni 2012.09.05. 09:52:48

"Jelen szituációban érdemes további adatokra és fejleményekre várni..." Fura, hogy 24 órával később került ki az indexre a blog, amikor a jelen szituáció már rég a múlté. Főleg, hogy semmire sem érdemes várni, ami az AUD-ot illeti.

Befektetés Blog · http://tradersreadme.blog.hu/ 2012.09.06. 13:31:10

Pontosítok, én is aktív index olvasó vagyok, de nem értem mire gondolsz, kifejtenéd ha megkérlek?
Egyébként szerintem érdemes, az elmúlt időszakban épp olyan gyengén teljesített, mint amilyen erősen előtte, szeretek biztosra menni legalább annyira amennyire lehet
süti beállítások módosítása