Gazdasági Körkép

A blog a jelen gazdaságát, annak fejlődését és eseményeit tárgyalja, így szolgáltatva minél relevánsabb információkat a befektetői szférának. Itt nem csak a tőzsdei kereskedők vagy a különböző befektetési portfóliókban érdekeltek találhatnak hasznos írásokat, de a naprakész pénzügyi szakemberek is tájékozódhatnak segítségünkkel. Szerkesztőink mindegyike a pénzügyi piacon és a tőzsdei kereskedésben jártas szakember, így bizalommal forduljanak hozzánk akár valamely társoldalunkon keresztül is. Kellemes böngészést kívánunk!

Friss topikok

Címkék

Mitől esik az AUD?

2012.08.31. 12:09 Befektetés Blog

  Elnézést,hogy csak utólag jelentem be de nyaralni voltam. A negatív dolog, hogy bezártam mindkét AUD/USD short pozíciómat, szerencsére sikerült már így is szép profitot kivenni belőle, remélem volt aki velem tartott.   
  Kamatvágást jövendöltem szeptemberre, ami egyébként augusztusban valóban nem következett be, de már kevésbé vagyok biztos abban, hogy szeptemberben be fog. Ez nem is probléma a short pozit tekintve, ugyanis a továbbra is lassuló kínai gazdaság miatt az AUD árfolyama egyébként is csökken. Ezt a RBA (Reserve Bank of Australia) is bizonyára örömmel fogadja, mivel az erős ausztrál dollár már bántotta a belföldi gazdaságukat. 
aud2.png

  Ausztrália gazdaságát a kínából beáramló hatalmas tőke a bányászatba mozgatta a válság éveiben, így ha az lassul, az AUD gyengül kamatvágás nélkül is, mivel a többi gazdasági szektorban nincs hasonló fejődés.Szóval aki ezzel a párral kereskedik, az jól teszi ha figyel a kínai adatokra. 

  A képen egyébként a szaggatott vonalra nézve láthatjátok a két trade miként alakult. Továbbra is shortos vagyok, de még várok a következő adatokra mind Kínából, mind Ausztráliából, illetve kíváncsi leszek a következő kamatdöntésre is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tradersreadme.blog.hu/api/trackback/id/tr534743613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása