Gazdasági Körkép

A blog a jelen gazdaságát, annak fejlődését és eseményeit tárgyalja, így szolgáltatva minél relevánsabb információkat a befektetői szférának. Itt nem csak a tőzsdei kereskedők vagy a különböző befektetési portfóliókban érdekeltek találhatnak hasznos írásokat, de a naprakész pénzügyi szakemberek is tájékozódhatnak segítségünkkel. Szerkesztőink mindegyike a pénzügyi piacon és a tőzsdei kereskedésben jártas szakember, így bizalommal forduljanak hozzánk akár valamely társoldalunkon keresztül is. Kellemes böngészést kívánunk!

Friss topikok

Címkék

Ma dönt a Német Alkotmánybíróság

2012.09.12. 10:25 Befektetés Blog

German-constitutional-cou-010.jpg

Ma hoz döntést a Német Alkotmánybíróság az ESM-el és a fiskális paktummal kapcsolatban. A piacokat a jó hangulat uralta az elmúlt napokban, a közvélemény ezek szerint arra hajlik, hogy a német döntés pozitív lesz az Euró számára. 

Amennyiben mégsem találnák alkotmányosnak, amire a piac szerint kisebb az esély, abban az esetben Németországot már nemzetközi egyezmények kötnék, így mintegy megkötve kezüket a további intézkedések kapcsán. Ez az európai fizetőeszköz értékét nézve mindenképp negatívan hatna.

A közös deviza számára sorsfordító lehet a mai nap, a piac is a döntés megszületésére vár.Az árfolyamokon látható, hogy az erősödő Euró és Dax Index is azt jelzi, hogy pozitív döntést várnak az Euró számára. 

Tovább növeli a mai nap fontosságát, hogy az előrehozott holland választások is megkezdődnek, így a befektetői hangulat ezeknek a döntéseknek fényében váltakozhat majd a mai napon, bár a Német Alkotmánybíróság döntése lesz az elsődleges piacmozgató. 

log1. valt átmenete0888.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tradersreadme.blog.hu/api/trackback/id/tr854771750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása