Gazdasági Körkép

A blog a jelen gazdaságát, annak fejlődését és eseményeit tárgyalja, így szolgáltatva minél relevánsabb információkat a befektetői szférának. Itt nem csak a tőzsdei kereskedők vagy a különböző befektetési portfóliókban érdekeltek találhatnak hasznos írásokat, de a naprakész pénzügyi szakemberek is tájékozódhatnak segítségünkkel. Szerkesztőink mindegyike a pénzügyi piacon és a tőzsdei kereskedésben jártas szakember, így bizalommal forduljanak hozzánk akár valamely társoldalunkon keresztül is. Kellemes böngészést kívánunk!

Friss topikok

Címkék

Írország nem okozott csalódást

2012.09.13. 14:20 Befektetés Blog

PA-10463651-390x285.jpg

Az írek sikeresen megfeleltek a három éves gazdasági programban kiszabott elvárásoknak. A Nemzetközi Valutaalap engedélyezett egy 1.15 milliárd Eurós segélyt, mivel minden olyan célt megvalósítottak, amit júniusig teljesítenie kellett az országnak. A pénz egy 85 milliárd dolláros IMF mentőcsomagból származik, amire az EU, Írország, Dánia és Svédország jogosult.  

Nem elhanyagolható az sem ,hogy az ír manufaktúra növekedni látszik, bár ez az Egyesült Államoknak köszönhető részben. A nagyhatalom gazdasági növekedést tudott felmutatni, míg a spanyol exportok jelentős részét felvevő Franciaország 2011 harmadik negyedéve óta recesszív gazdasági fejlődéssel küzd. 

Az íreknek ettől függetlenül gondot okozhat majd, hogy bankszektoruk eladósodottságát csökkentsék, amire Októberig kaptak határidőt. A minisztérium nyilatkozata szerint dolgoznak rajta, hogy a lehetőségek szerint megfeleljenek a kiszabott határidőnek. 

Jövőhéten Cipruson találkoznak majd az euró-zóna képviselőivel, de nem valószínű, hogy az írek ügye napirendi pont lesz mivel a spanyol kötvényhozamok leszorítása fontosabb feladatnak tűnik jelenleg. Ebből kifolyólag az ír kormánynak több ideje lehet csökkentenie tartozását, és visszafizetnie az Anglo Irish Bank kisegítésére felvett összeget. 

log1. valt átmenete0888.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tradersreadme.blog.hu/api/trackback/id/tr734774863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása