Gazdasági Körkép

A blog a jelen gazdaságát, annak fejlődését és eseményeit tárgyalja, így szolgáltatva minél relevánsabb információkat a befektetői szférának. Itt nem csak a tőzsdei kereskedők vagy a különböző befektetési portfóliókban érdekeltek találhatnak hasznos írásokat, de a naprakész pénzügyi szakemberek is tájékozódhatnak segítségünkkel. Szerkesztőink mindegyike a pénzügyi piacon és a tőzsdei kereskedésben jártas szakember, így bizalommal forduljanak hozzánk akár valamely társoldalunkon keresztül is. Kellemes böngészést kívánunk!

Friss topikok

Címkék

Erősen zártak a magyar értékpapírok

2013.09.18. 19:58 Befektetés Blog

A vezető részvények többsége erősödött az elmúlt héten a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), amelynek részvényindexe, a BUX 224,84 ponttal, 1,24 százalékkal emelkedett, 18 423,68 ponton zárt pénteken.

2350e250-94b6-4c63-9c1e-79757f4b3a55.jpg


A részvénypiac forgalma 25,2 milliárd forint volt a héten, míg az előző héten 29,7 milliárd forint értékben születtek üzletek.

Hétfőn a magyar piac nagyon gyenge forgalom mellett enyhén alulteljesítő volt az európai börzékhez képest. A BUX-ot alapvetően az OTP árfolyamának csökkenése húzta nagyobb mértékben lefelé. Szakértők szerint a devizahitelesek megsegítésével kapcsolatos kockázatok még mindig lefelé nyomják a bankpapír árfolyamát.

Kedden a BÉT már jobban követte a nemzetközi mozgásokat. A szíriai feszültség enyhülése megnyugtatta a piacokat, és jelentős emelkedést hozott a tőzsdéken, a BUX is egyszázalékos erősödéssel zárt.

Szerdán tovább javult a nemzetközi hangulat, és ez a magyar piacon is érződött, erősödő forgalom mellett 1,63 százalékkal emelkedett a BÉT részvényindexe. Aznap a Mol volt a piac sztárpapírja, az olajtársaság részvényei erős forgalomban 3,5 százalékkal drágultak arra hírre, hogy a Mol ajánlatot tett a Magnolia Finance Ltd. által kibocsátott, Mol-részvényekre váltható kötvények egy részének megvásárlására, minimálisan 83 százalékos árfolyamon.

gomb1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tradersreadme.blog.hu/api/trackback/id/tr275522774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása