Gazdasági Körkép

A blog a jelen gazdaságát, annak fejlődését és eseményeit tárgyalja, így szolgáltatva minél relevánsabb információkat a befektetői szférának. Itt nem csak a tőzsdei kereskedők vagy a különböző befektetési portfóliókban érdekeltek találhatnak hasznos írásokat, de a naprakész pénzügyi szakemberek is tájékozódhatnak segítségünkkel. Szerkesztőink mindegyike a pénzügyi piacon és a tőzsdei kereskedésben jártas szakember, így bizalommal forduljanak hozzánk akár valamely társoldalunkon keresztül is. Kellemes böngészést kívánunk!

Friss topikok

Címkék

Mi lesz ma ? EUR/GBP

2012.08.14. 10:00 Befektetés Blog

ege.png

A charton talán többen észrevettétek, hogy megint van egy fej/váll alakzatunk, legalábbis nagyon közeli, ami éppen átszedte a nyakvonalat. De a kérdés, min általában, teljesülni fog az alakzat? 

Első körben érdemes megvárni a CPI adat kiadását, ami 10:30-kor jön. Ez három lehetőséget ad a piacnak az egyik, hogy visszateszteli a nyakvonalat amire már szűk stoppal be lehet lépni.A másik, hogy ha rossz az adat, akkor áttöri és az alakzat érvényességét veszíti. A kövezkező esetben teljesül az alakzat, és felfelé nyomja az árat a gazdasági adat és a teknikai jel együtt. Ebben az esetben nem árt előre készen állni megtervezett stoppal és pozimérettel. 

Ha a pozi nyitásra kerül, akkor érdemes lesz figyelni a német ZEW-re ami csupán fél órával később érkezik. Ha az első körben visszateszt történne, akkor ez megint kilőheti majd az árat, vagy törheti a nyakvonalat.

Ezek után már csak a 14:30-as USA adatokra kell figyelnünk amik a pár EUR oldalát mozgásra kényszeríthetik, de addigra szerencsés esetben nullában lehetnek a stopok ha a pozi megnyitásra kerül addig. 

Ne felejtsük el, egy tradet jó esetben tervezés előz meg. 


Update :  Az angol CPI és a német ZEW is a teknikai setup ellen dolgozott, nem lett megnyitva. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tradersreadme.blog.hu/api/trackback/id/tr924711437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása