Gazdasági Körkép

A blog a jelen gazdaságát, annak fejlődését és eseményeit tárgyalja, így szolgáltatva minél relevánsabb információkat a befektetői szférának. Itt nem csak a tőzsdei kereskedők vagy a különböző befektetési portfóliókban érdekeltek találhatnak hasznos írásokat, de a naprakész pénzügyi szakemberek is tájékozódhatnak segítségünkkel. Szerkesztőink mindegyike a pénzügyi piacon és a tőzsdei kereskedésben jártas szakember, így bizalommal forduljanak hozzánk akár valamely társoldalunkon keresztül is. Kellemes böngészést kívánunk!

Friss topikok

Címkék

Hogyan duplázza meg Kína a pénzét?

2012.09.19. 10:40 Befektetés Blog

china-dragon_1795137b.jpg

Most, hogy hamarosan megkezdődnek a választások az USA-ban, megint népszerű politikai eszközzé vált Kína devizájának, és annak állítólag nagy mértékben alul értékelt árfolyamának feszegetése. Igazából ez csak a tömeg megnyerésére irányul, mert senkinek sem valós érdeke érdemi lépést tenni az ügyben. 

Az USA szerint a kínai yuan alulértékeltsége valahol 3 %és 23% között van, a számítási modell függvényében. Ez elég teret ad a politikai spekulálásnak, csakúgy mint szignifikáns intézkedések elkerülésére. Egyébként is, az ezt kiszámoló testületnek bizonyára éppen elég modell áll rendelkezésére egy éppen kívánatos eredmény kiszámolására. 

Mit is csinál Kína? A kereskedelmi bankoknak meg van határozva mennyi és milyen devizatartalékaik lehetnek. A beáramló dollárokat a jegybanknak ( People's Bank of China) kell adniuk, ami yuan-nal fizeti ki őket. Ezt egyszerűen kinyomtatják. 

Egyértelmű ezek után, hogy a PBoJ dollár halmokon ül, ami helyett már nyomtatott a saját pénzéből. Érdekes kérdés, hogy mi lesz ezekkel a dollárokkal. Mennek vissza az USA-ba. Így igaz, dollárt, eurót, de főleg amerikai kincstári kötvényeket vásárolnak rajta, így befolyásolva a RMB árfolyamát és közben a gazdaságot is élénken tartva gyarapítják vagyonukat. 

log1. valt átmenete0888.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tradersreadme.blog.hu/api/trackback/id/tr464787625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása