Gazdasági Körkép

A blog a jelen gazdaságát, annak fejlődését és eseményeit tárgyalja, így szolgáltatva minél relevánsabb információkat a befektetői szférának. Itt nem csak a tőzsdei kereskedők vagy a különböző befektetési portfóliókban érdekeltek találhatnak hasznos írásokat, de a naprakész pénzügyi szakemberek is tájékozódhatnak segítségünkkel. Szerkesztőink mindegyike a pénzügyi piacon és a tőzsdei kereskedésben jártas szakember, így bizalommal forduljanak hozzánk akár valamely társoldalunkon keresztül is. Kellemes böngészést kívánunk!

Friss topikok

Címkék

A matematikusok meghódították a Wall Street-et

2013.07.23. 13:29 Befektetés Blog

A hagyományos City kereskedőket matematikusokra cserélik, akik nagy teljesítményű számítógépekkel hajtják végre a stratégiákat. De vajon hány oldalú ez az érme?

Wall-Street_Shia-Labeouf-suit_Photo-Credit-©-2009-Fox.jpg

Sok program arra lett programozva, hogy villámgyorsan végigkutassa az internetet olyan szavak után keresve, amelyek befolyásolhatják a világ tőzsdéit. Ezek a gondolkodást vagy gazdasági tudást nélkülöző programok villámgyorsan el tudják mozdítani az árfolyamokat, például a Dow Jones indexen pillanatok alatt 140 pontos árváltozást okozva 200 milliárd dollárt söpörtek ki a piacról.

Néhány perccel ez után egy riport látott napvilágot, ami megnyugtatta a részvevőket – hiszen gazdasági változás nem történt – és így a piac hamarosan visszatért a korábbi árakhoz, de az így előidézett veszteséget már senki nem kompenzálja. Utólag olyan hírek láttak napvilágot, hogy ez a program nem csupán keresi, de sok ezer darabszámban publikálja is ezeket a kulcsszavakat, amelyek komolyan megmozgatják a piacokat.

Fontos tudni, hogy ma már a Wall Street-en végrehajtott kereskedések 70%-át ilyen és ehhez hasonló programok hajtják végre, akiket matematikusok és programozók arra a célra alkotnak, hogy minden valós háttér vagy gazdasági adat nélkül, vagy azokat kihasználva tőkét szívjanak ki a piacról.

Sikeres kereskedőnek lenni ma már nehéz, ismerni kell a piacot és a kereskedésre valóban alkalmas pillanatokat, ezeket pedig csak a megfelelő szakembertől lehet megtanulni.  

log1. valt átmenete0888.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tradersreadme.blog.hu/api/trackback/id/tr55420397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása